
Ο Βάνια Ντρκούσιτς είναι μια από τις περιπτώσεις που εξετάζει ο ΠΑΟΚ για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, με τον ατζέντη του Σλοβένου στόπερ, Μλάντεν Ρατκόβιτσα να επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του Δικεφάλου. Ο εκπρόσωπος του Ντρκούσιτς, ανέφερε ότι ο πελάτης του δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ζενίτ και μέχρι να υπάρξει συμφωνία, θα συμμετάσχει κανονικά στο προπονητικό καμπ της ρωσικής ομάδας στην Ντόχα του Κατάρ. Ο Ρατκόβιτς, μάλιστα ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και επιβεβαίωσε ότι ο Δικέφαλος είναι μια από τις ομάδες που εξετάζουν την περίπτωση του Ντρκούσιτς, αλλά μέχρι να υπάρξει συμφωνία ο Σλοβένος στόπερ είναι αφοσιωμένος στην Ζενίτ.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει με ικανοποίηση το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα τραυματισμού να μειώνονται ολοένα και περισσότερο. Μετά τους Γιακουμάκη, Μιχαηλίδη και Σάστρε, που επέστρεψαν το προηγούμενο διάστημα, ο Ρουμάνος τεχνικός είδε και τους Πέλκα, Ντεσπόντοφ και Τσιφτσή να μπαίνουν ξανά σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Πολύ κοντά στην επιστροφή του είναι και ο Ντέγιαν Λόβρεν που ανεβάζει διαρκώς στροφές, ενώ την αντίστροφη μέτρηση έχουν ξεκινήσει και οι Παβλένκα-Ιβανούσετς. Έτσι, ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει το οπλοστάσιο του να γεμίζει έχοντας, πέρα από τις επιστροφές των τραυματιών και τις ενισχύσεις με Ζαφείρη-Γερεμέγιεφ.

Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Γιάννης Ανέστης παραχώρησε συνέντευξη στη Ρουμανία και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ το 2018, τονίζοντας ότι κανένας παίκτης των «κιτρινόμαυρων» δεν ένιωσε απειλή από τον Ιβάν Σαββίδη. Με την δήλωσή του, ο Γιάννης Ανέστης βάζει τέλος σε μια προπαγάνδα που ξεκίνησε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, οδηγώντας στην κλοπή του τίτλου που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο. «Ήταν κάτι πολύ περίεργο. Δεν βλέπεις ποτέ κάτι τέτοιο σε γήπεδο. Δεν απείλησε κανέναν, πήγε να μιλήσει στον διαιτητή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πορτιέρε της ΑΕΚ. Ο Γιάννης Ανέστης, παράλληλα ρωτήθηκε και για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, αναφέροντας για τον προπονητή του ΠΑΟΚ: «Δουλεύει πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Είναι από τους πιο επιτυχημένους προπονητές του ΠΑΟΚ, με τίτλους και Κύπελλα. Από όσο ξέρω, κάνει εξαιρετική δουλειά».

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε θέση στους «16» του CEV Challenge Cup, με τον Σταύρο Μούχλια να μιλάει για την πρόκριση επί του Παφιακού, αλλά και την δύσκολη αναμέτρηση που ακολουθεί με τον Φοίνικα Σύρου. Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με μια τρομερή πρόκριση. Το περιμέναμε αυτό το παιχνίδι, θέλαμε τη νίκη, και στο τέλος τα καταφέραμε! Το παιχνίδι με τη Σύρο που ακολουθεί, είναι σημαντικό για εμάς και θέλουμε σίγουρα τη νίκη. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά θα προσπαθήσουμε και πάλι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!».

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει την προετοιμασία του για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να μοιράζει αρκετά μπράβο στους παίκτες του στην προπόνηση της Δευτέρας. Ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις στους ποδοσφαιριστές του και βλέποντας να βγάζουν ότι τους ζητούσε στην διάρκεια των ασκήσεων τους μοίραζε «μπράβο». Το προπονητικό πρόγραμμα της Πέμπτης, κορυφώθηκε με το προπονητικό δίτερμα, όπου οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου πρόσφεραν «μάχες» και γκολ. Δείτε παρακάτω το video από την προπόνηση του ΠΑΟΚ:

Ο Γιάννης Ανέστης έκανε δηλώσεις σε ρουμάνικο Μέσο και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο περιβόητο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ του 2018 και τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σιγά σιγά τις απουσίες λόγω τραυματισμού να μειώνονται, αφού ήδη σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων έχουν επιστρέψει οι Πέλκας, Ντεσπόντοφ και Τσιφτσής. Κοντά στην επιστροφή του είναι και ο Ντέγιαν Λόβρεν, με τον Κροάτη στόπερ του Δικεφάλου στην προπόνηση της Πέμπτης να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμά στο γήπεδο. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, ανεβάζει στροφές και το επόμενο διάστημα αναμένεται να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, πανηγύρισε την πρόκρισή της στην φάση των «16» του Challenge Cup, με τον προπονητή του Δικεφάλου, Βαλάντη Μαμάη να δίνει το σύνθημα για τη συνέχεια. Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Αυτά τα παιχνίδια, σίγουρα έχουν την ιδιαιτερότητά τους, ειδικά από τη στιγμή που χρειαζόμασταν δύο σετ για να πάρουμε την πρόκριση. Φανήκαμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τα παιδιά ακολούθησαν το πλάνο μας από την αρχή. Στο τρίτο σετ, είχαν την δυνατότητα νέα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής και ακολούθησαν πολύ εύκολα το ρυθμό της υπόλοιπης ομάδας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, συνεχίζουμε δυναμικά!».

Ο Χρήστος Ζαφείρης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο, καταγράφοντας τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά. Ο 23χρονος χαφ, πλέον ετοιμάζεται να πάρει και… γεύση από το πρωτάθλημα της Super League, με τον διεθνή μέσο να είναι έτοιμος για την πρώτη συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ζαφείρης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ωστόσο μετά την μετανάστευση της οικογένειάς του στη Νορβηγία ξεπήδησε από τα τμήματα υποδομής της Βαλερένγκα. Έτσι, το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ενδέχεται να μείνει αξέχαστο στον Ζαφείρη, αφού εφόσον αγωνιστεί θα καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή στην Super League.

Το 3Χ3 έκανε στον 3ο γύρο του Rising Stars W ο ΠΑΟΚ, και βρίσκεται πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τα κορίτσια του Δικεφάλου ήταν εκπληκτικά και στους τρεις αγώνες, και πήραν τρεις ακόμα πολύτιμες νίκες, μένοντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 8-1 σε 9 αγώνες. Οι νεαρές «ασπρόμαυρες» στο παιχνίδι της πρεμιέρας επικράτησαν με 65-53 της Νέας Ιωνίας, ενώ συνέχισαν με ανεβασμένη ψυχολογία και στην δεύτερη αγωνιστική, επικρατώντας του Πιερικού με 36-71. Στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι του τριημέρου, τα κορίτσια του ΠΑΟΚ έδειξαν χαρακτήρα και νίκησαν με 58-59 τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε και με νέα νίκη με 3-0 κόντρα στον Παφιακό, πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» του CEV Challenge Cup. Ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει με 1-3 στην Κύπρο και ήθελε απλά να κατακτήσει δύο σετ κάτι που και έκανε, ενώ στη συνέχεια με 25-23 πήρε και το τρίτο σετ. Μετά τη λήξη του αγώνα, κόσμος και ομάδα απόλαυσαν τη νίκη και την πρόκριση, πανηγυρίζοντας όλοι μαζί, με τον Ιάσωνα Τέλιο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους πανηγυρισμούς. Δείτε παρακάτω το video μέσα από την κάμερα του INPAOK: Παράλληλα, μετά τη λήξη του αγώνα, ο Λάζαρο Τόρες φωτογραφήθηκε με τους μικρούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ, στην επιστροφή του με την ομάδα του Δικεφάλου στην ενεργό δράση. Δείτε παρακάτω τη σχετική φωτογραφία μέσα από τον «φακό» του INPAOK:

Η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε και επικράτησε άνετα και στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι στον Παφιακό στο PAOK Sports Arena και πήρε την πρόκριση στη φάση των «16» του CEV Challenge Cup. Σε συνδυασμό με το 1-3 του πρώτου αγώνα στην Κύπρο, ο Δικέφαλος πήρε με άνεση την πρόκριση, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την ουκρανική ομάδα Χόροντοκ. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ έδειξε τις προθέσεις του. Με πρωταγωνιστή τον Τζέντρικ πήρε προβάδισμα με 9-4, ενώ λίγο αργότερα ο Τόρες έκανε το 12-8 με δυνατή επίθεση. Ο Παφιακός μείωσε σε 16-14, όμως ο Ερνάντεζ ανέλαβε δράση, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +6 (21-15), οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στο 1-0 με 25-22 χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Το δεύτερο σετ είχε παρόμοια εικόνα. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε από νωρίς, φτάνοντας στο 7-2 με μπλοκ του Κόλεφ και στο 14-8 με τον Τζέντρικ. Ο Παφιακός μείωσε προσωρινά με τον Ελευθερίου (16-11), αλλά η ομάδα του Μαμάη συνέχισε απτόητη, φτάνοντας στο 22-16 και τελειώνοντας το σετ με 25-17 χάρη σε μπλοκ άουτ του Μούχλια. Το 2-0 έδωσε και οριστικά την πρόκριση στους «ασπρόμαυρους». Στο τρίτο σετ ο Μαμάης έδωσε περισσότερο χρόνο σε Μούχλια, Μπόνια και Τακουρίδη, ενώ λίγο πριν το τέλος πέρασε στο παιχνίδι και ο Παυλίδης. Με τους Μούχλια και Μπόνια να δίνουν ρυθμό, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 13-10. Ο Παφιακός προσπάθησε να επιστρέψει με δύο συνεχόμενους άσσους του Ροντρίγκες (17-16) και έναν ακόμα του Αράγια που έφερε την ισοπαλία στο 19-19. Όμως και πάλι ο ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις. Δύο διαδοχικές επιθέσεις του Μούχλια και ένας άσσος του Τακουρίδη διαμόρφωσαν το 24-22, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο τελικό 25-23 μετά από άουτ επίθεση του Παφιακού. Έτσι, ο Δικέφαλος πήρε τόσο τη νίκη όσο και την καθαρή πρόκριση με 3-0 σετ. ΠΑΟΚ – Παφιακός: 3-0 Τα σετ: 25-22, 25-17, 25-23

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε σημαντικές επιστροφές, με Πέλκα, Ντεσπόντοφ και Τσιφτσή να μπαίνουν σε φουλ ρυθμούς, καθώς ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το κρίσιμο ματς στο Αγρίνιο.

Μετά από τη χθεσινή μέρα ξεκούρασης, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ επέστρεψαν στις προπονήσεις και τη μίνι-προετοιμασία για τη σαββατιάτικη – εκτός έδρας – αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό (10/01, 19:30, Γήπεδο Παναιτωλικού, MC Novasports.gr) για τη 16η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Όπως αναφέρουν σχετικά οι άνθρωποι του «Δικεφάλου»: «Το Κύπελλο Ελλάδας Betsson μένει

Μετά την αγχωτική πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδος ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις προπονήσεις, με τον Δικέφαλο να στρέφει το βλέμμα του στο εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου (10/1, 19:30) για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Μάλιστα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου είδε τρεις ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους Δημήτρη Πέλκα, Κίριλ Ντεσπόντοφ και Αντώνης Τσιφτσής να προπονούνται σε φουλ ρυθμούς και να τίθενται ξανά στη διάθεσή του! (new Image()).src = 'https://capi.connatix.com/tr/si?token=0c1a17e0-821d-4b2e-af13-90ab2f2baa71&cid=802bc865-afca-472a-8b42-6b7ce9fd58ba'; cnx.cmd.push(function() { cnx({ playerId: "0c1a17e0-821d-4b2e-af13-90ab2f2baa71", mediaId: "c49afb90-ea85-4afd-b593-cfe1667e58fa" }).render("862f0628b7d2460782e384d165a4851f"); }); Αναλυτικά η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αναφέρει: «Το Κύπελλο Ελλάδας Betsson μένει για λίγο στην άκρη και η προσοχή όλων στρέφεται στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League 2025-26. Η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης (08.01) στη Νέα Μεσημβρία. Οι παίκτες που βρέθηκαν στην αρχική 11άδα του αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης στο γυμναστήριο και την πισίνα. Οι υπόλοιποι δούλεψαν με το τεχνικό επιτελείο στο γήπεδο, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει προθέρμανση, παιχνίδι κατοχής, δουλειά στην τακτική και οικογενειακό διπλό. Οι Πέλκας, Ντεσπόντοφ και Τσιφτσής προπονήθηκαν κανονικά με την ομάδα, ο Μύθου ακολούθησε πρόγραμμα επανένταξης, ο Λόβρεν δούλεψε ατομικά στο γήπεδο κι οι Παβλένκα και Ιβανούσετς υποβλήθηκαν σε θεραπεία. Την Παρασκευή (09.01) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 10:45 και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αγρίνιο».

Το τελευταίο βραβείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το 2025 «βρήκε» ιδιοκτήτη. Ο λόγος για τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή (σ.σ. MVP) για τον Δεκέμβριο, με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς να συγκεντρώνει την προτίμηση της πλειοψηφίας του κόσμου. Αναλυτικά όλα όσα αναφέρουν σχετικά οι άνθρωποι της ομάδας: «Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς αναδείχθηκε μέσα από το κοινό του paokfc.gr

Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα ο ΠΑΟΚ πήρε τα δύο σετ που ήθελε κόντρα στον Παφιακό και προκρίθηκε στους 16» του Challenge Cup. Η Ουκρανική Χόροντοκ επόμενος αντίπαλος.

Αυτή την ώρα ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παφιακό στη ρεβάνς της φάσης των «32» του CEV Challenge Cup. Ο Δικέφαλος έχει κάνει ήδη το 2-0 και με… προίκα το 1-3 της Κύπρου, κατάφερε να «σφραγίσει» την πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης, πριν καν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση. Στην επόμενη φάση, οι «ασπρόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν σε διπλούς αγώνες την ουκρανική Epicentr-Podolyany Οροντόκ, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στις 22 Ιανουαρίου στη Σλοβενία.

Για τον δεύτερο αγώνα της φάσης των «32» του CEV Challenge Cup, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στο PAOK Sports Arena, τον Παφιακό. Το πρώτο σερβίς της αναμέτρησης είναι προγραμματισμένο για τις 18:30. Ο Δικέφαλος μετά την σπουδαία νίκη του με 2-3 στου Ρέντη επί του Ολυμπιακού, επιστρέφει στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θέλοντας να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Το σύνολο του Βαλάντη Μαμάη υποδέχεται τον Παφιακό με «προίκα» τη νίκη με 1-3 στον πρώτο αγώνα, και χρειάζεται μόλις δύο σετ για να πάρει την πρόκριση. Απέναντί του, ο Παφιακός, ο οποίος μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ πέτυχε δύο σερί νίκες στο κυπριακό πρωτάθλημα και βρίσκεται μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα με 24 βαθμούς σε 9 αγώνες. Παρακάτω μέσα από τη Live πλατφόρμα του INPAOK μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της αναμέτρησης και να αφήσετε, εφόσον το επιθυμείτε, το δικό σας σχόλιο για το παιχνίδι: Your browser does not support iframes.

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟΚ υποδέχεται το Σάββατο (10/1) για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος τον Άρη, με την ώρα του πρώτου σερβίς να αλλάζει, όπως ενημέρωσε επισήμως ο Δικέφαλος, αφοού προγραμματίστηκε για τις 19:00 το απόγευμα. Όπως αναφέρουν οι «ασπρόμαυροι»: «Αλλαγή ώρας στο ΠΑΟΚ F&U-Άρης! (10/01 και ώρα 19:00) Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, στην Μίκρα, θα διεξαχθεί το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής της Volley League γυναικών ανάμεσα στον ΠΑΟΚ F&U και τον Άρη. Ο Δικέφαλος με σύμμαχο τον Κόσμο του, θέλει τη νίκη η οποία θα τον διατηρήσει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας».

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις μεταγραφικές κινήσεις των τεσσάρων «ευρωπαίων» ως τώρα και για τις ιδιαιτερότητες στο πολύ βαρύ πρόγραμμά τους τον επόμενο μήνα.

Τον βραβείο του κορυφαίου του ΠΑΟΚ, για τον τελευταίο μήνα του 2025 κατέκτησε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον κόσμο του Δικεφάλου να αναγνωρίζει στον αρχηγό τις εμφανίσεις, το πάθος αλλά και την ουσία στο παιχνίδι του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τάισον, που «μονομάχησε» μαζί του για τον ατομικό τίτλο. (new Image()).src = 'https://capi.connatix.com/tr/si?token=0c1a17e0-821d-4b2e-af13-90ab2f2baa71&cid=802bc865-afca-472a-8b42-6b7ce9fd58ba'; cnx.cmd.push(function() { cnx({ playerId: "0c1a17e0-821d-4b2e-af13-90ab2f2baa71", mediaId: "e3590bbc-b3c2-436c-9567-28846778ac1d" }).render("9de96ac894d74ed6afa1a1128fc98f59"); }); Η ενημέρωση του Δικεφάλου: «Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς αναδείχθηκε μέσα από το κοινό του paokfc.gr ως BOX MVP Δεκεμβρίου. Είναι ο αρχηγός της ομάδας και φροντίζει να το αποδεικνύει κάθε λεπτό που πατάει στο χορτάρι. Πάθος, ατέλειωτα χιλιόμετρα, καθαρό μυαλό στις δύσκολες στιγμές και φυσικά ουσία στο παιχνίδι του με τρεις ασίστ σε έναν μήνα. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν καθοριστικός τον περασμένο μήνα και το κοινό του paokfc.gr το εκτίμησε.Στην ψηφοφορία για τον BOX MVP Δεκεμβρίου είχαμε ντέρμπι. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μονομάχησε με τον Τάισον και οριακά κατάφερε να τον ξεπεράσει και με 46,25% κατέκτησε τον ατομικό τίτλο. Ο Βραζιλιάνος περιορίστηκε στην δεύτερη θέση, όντας απολαυστικός για έναν ακόμα μήνα, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας που συνεχίζει ακάθεκτος να ταλαιπωρεί κάθε άμυνα που βρίσκει στον δρόμο του».

Με τα παιχνίδια της Κηφισιάς με τον Παναθηναϊκό και του Φλοίσβου με τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζουν, έγινε γνωστό το πρόγραμμα της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ανδρών.

Το Κύπελλο Ανδρών θα συνεχιστεί με την διεξαγωγή της Δ’ Φάσης, που αποτελεί το τελευταίο στάδιο πριν το Final 8, με τον ΠΑΟΚ να έχει ήδη κλείσει θέση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στις 17:00 θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική, με την νικήτρια του UNICEF Trophy, Δόξα Λευκάδας ΒΙΚΟΣ COLA, να υποδέχεται το Μαρούσι Chery, που κατετάγη στην δωδέκατη θέση του πρώτου γύρου της Stoiximan GBL. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Ionian TV. Θα ακολουθήσει η δεύτερη αγωνιστική της Δ’ Φάσης, από τα τέσσερα ζευγάρια της οποίας θα προκύψουν τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για το Final 8. Τα ζευγάρια είναι: 1. Άρης -Περιστέρι Betsson 2. Μύκονος Betsson-Καρδίτσα Ιαπωνική 3. Ηρακλής-Κολοσσός H Hotels 4. Προμηθέας Πάτρας A-Νικητής 1ης αγωνιστικής *Το ακριβές πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί προσεχώς. Τα ζευγάρια του Final 8 (17-21 Φεβρουαρίου) Προημιτελικοί Τρίτη 17 Φεβρουαρίου A. Νικητής 4-Νικητής 1 B. Ολυμπιακός-ΑΕΚ Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου Γ. Παναθηναϊκός AKTOR – ΠΑΟΚ Δ. Νικητής 3-Νικητής 2 Ημιτελικοί (Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου) Νικητής Α-Νικητής Β Νικητής Γ-Νικητής Δ Τελικός (Σάββατο 21 Φεβρουαρίου)

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά την προετοιμασία του για την επανέναρξη της δράσης και στο πρωτάθλημα, έχοντας μπροστά του την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, για την 16η «στροφή» της Super League. Λίγο πριν η μπάλα κυλήσει ξανά στο χορτάρι, o συνεταιρισμός, μέσω των επίσημων σελίδων του παρουσίασε τους κορυφαίους «δημιουργούς» του πρωταθλήματος, έχοντας καταγράψει στο πρώτο κομμάτι του, έξι ασίστ. (new Image()).src = 'https://capi.connatix.com/tr/si?token=0c1a17e0-821d-4b2e-af13-90ab2f2baa71&cid=802bc865-afca-472a-8b42-6b7ce9fd58ba'; cnx.cmd.push(function() { cnx({ playerId: "0c1a17e0-821d-4b2e-af13-90ab2f2baa71", mediaId: "355f580b-af28-4e3b-baf1-a5c88189643d" }).render("f2f495db71284627b1ca28c356f7b628"); }); Σε… ισοβαθμία μαζί με τον κάπτεν του ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση βρίσκονται και οι Τσάπρας και Παλάσιος του Λεβαδειακού, ενώ στη λίστα βρίσκεται και ο Τάισον, στην δεύτερη θέση με τέσσερις τελικές πάσες, μαζί με τους Τετέ και Ρότα. Βέβαια, η Super League «στερεί» μια ασίστ από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς αφού, μάλλον λόγω της κόντρας, δεν του καταλογίζουν τελική πάσα στο υπέροχο γκολ του Τάισον, κόντρα στον Άρη στην Τούμπα. 𝑴𝑶𝑺𝑻 𝑨𝑺𝑺𝑰𝑺𝑻𝑺 Οι ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα Stoiximan Super League στις πρώτες δεκαπέντε αγωνιστικές.#slgr #StoiximanSuperLeague #MostAssists #Stoiximan pic.twitter.com/nvipgDQxe9 — Super League Greece (@Super_League_GR) January 8, 2026

Την προετοιμασία του ενόψει Μπιλμπάο έχει ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ, χωρίς τον Μάρβιν Τζόουνς. Ο Αμερικανός ταξίδεψε εκτάκτως στην πατρίδα του, λόγω προσωπικού ζητήματος, φυσικά με την άδεια της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ. Ο έμπειρος σέντερ αναμένεται να επιστρέψει και να ενταχθεί στις προπονήσεις των «ασπρόμαυρων», ενόψει της επερχόμενης αναμέτρησης με τη Μπιλμπάο στην Ισπανία, για την τρίτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του FIBA Europe Cup, σε ένα remake του περσινού τελικού της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυριαρχικός κόντρα στον Ατρόμητο, έχασε σημαντικές ευκαιρίες αλλά κατάφερε να πάρει σημαντική πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στα πέναλτι, έχοντας πλέον μπροστά του τον νοκ- άουτ αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», με φόντο την τετράδα. Στο παιχνίδι με την ομάδα του Περιστερίου στην Τούμπα είχε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα και ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Μάλιστα ο Σουηδός είχε και την πρώτη του συνεισφορά, αφού συμμετείχε σε ένα τρομερό «τρίγωνο» με Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς, δίνοντας την ασίστ στον Σέρβο αρχηγό, για το 1-1. Ο Γερεμέγεφ έστειλε το δικό του μήνυμα μετά το ντεμπούτο του, μετά από μια ανάρτηση στους λογαριασμούς του στα social media, στην οποία έγραψε: «Ένα βήμα πιο κοντά. Συνεχίζουμε»

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πλήρες κείμενο των μέτρων τάξης της αναμέτρησης Παναιτωλικός- ΠΑΟΚ (10/1, 19:30), όπου επισημοποιήθηκε μεταξύ άλλων τόσο η απαγόρευση μετακίνησης φίλων του Δικεφάλου, το να προμηθευτούν εισιτήρια, αλλά και το να μπει κάποιος στο γήπεδο με διακριτικά των «ασπρόμαυρων». Όπως αναφέρει το σχετικό κείμενο: Στη δημοσιότητα δόθηκε απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα αναφορικά με τα μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League μεταξύ των Παναιτωλικoύ– Π.Α.Ο.Κ., που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10.1.2026 και ώρα 19.30΄, στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Προβλέπει: Η Π.Α.Ε. Παναιτωλικός (γηπεδούχος) να εκδώσει έως τέσσερις χιλιάδες διακόσια εβδομήντα πέντε (4.275) εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων προσκλήσεων και των εισιτηρίων διαρκείας που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες των φιλάθλων της. ØΗ διάθεση των εισιτηρίων, η ταυτοποίηση κατόχων εισιτηρίων και η είσοδος των φιλάθλων της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω (η) σχετικής κ.υ.α.. ØΣύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός στην επίσημη ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, δικαίωμα αγοράς εισιτηρίου, αποκλειστικά και μόνο από την πλατφόρμα εισιτηρίων της Π.Α.Ε. (https://tickets.panetolikos.gr/), έχουν όσοι διαθέτουν ήδη λογαριασμό και έχουν αγοράσει τουλάχιστον ένα (1) εισιτήριο στους προηγούμενους αγώνες της τρέχουσας σεζόν για το πρωτάθλημα ή το κύπελλο, ενώ οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας μπορούν να αγοράσουν ψηφιακά, ένα (1) επιπλέον απλό εισιτήριο. ØΣτον εν λόγω αγώνα να λειτουργήσουν οι ακόλουθες θύρες του γηπέδου: 1, VIP, 2, 6 και 8. ØΗ θύρα 7 του γηπέδου να λειτουργήσει μόνο ως θύρα εξόδου μετά την λήξη του αγώνα. ØΟι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός, να προσέλθουν στο γήπεδο μεμονωμένα και κατά κύριο λόγο πεζοί, να εισέλθουν από τις θύρες 1, V.I.P., 2 (μεγάλη κερκίδα), 6 και 8 (πέταλο) και να καταλάβουν θέσεις στις αντίστοιχες κερκίδες των θυρών του γηπέδου. Η Π.Α.Ε. Παναιτωλικός να μην παραχωρήσει κερκίδα ή θύρα, καθώς και εισιτήρια στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας (Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.), σύμφωνα και με την ανωτέρω (ιβ) σχετική απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Την απαγόρευση, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του ν. 4326/2015, της με οποιονδήποτε τρόπο διάθεσης εισιτηρίων στις λέσχες του άρθρου 41Β του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι οποίες δεν λειτουργούν νομίμως, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της παραπάνω διατάξεως, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή άλλη συλλογικότητα οποιασδήποτε νομικής ή μη μορφής της. Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός, να καταλάβουν τις θέσεις στις κερκίδες των θυρών του γηπέδου, όπως αυτές αναγράφονται στα εισιτήρια του αγώνα, που κατέχουν. ØΤο λεωφορείο της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας, αμέσως μετά την αποβίβαση των αθλητών και των συνοδών τους, να αποχωρήσει συνοδεία αστυνομικής δύναμης και να σταθμεύσει σε ασφαλή χώρο που θα υποδειχθεί από τον Επικεφαλής των μέτρων. Με μέριμνα της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός, να διατεθεί ο προβλεπόμενος αριθμός προσκλήσεων για τις ανάγκες φιλοξενίας της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.. Τα μέλη του Δ.Σ. αυτής, να φιλοξενηθούν στα μπουθ και στην θύρα V.I.P., κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των δύο Π.Α.Ε.. Η προσέλευση τους θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά μεταφορικά μέσα. ØΕπίσης, με μέριμνα της γηπεδούχου, να διατεθεί αυξημένος αριθμός προσωπικού ασφαλείας (security) στη θύρα V.V.I.P. του γηπέδου, όπου θα φιλοξενηθούν τα μέλη του Δ.Σ. και παράγοντες της φιλοξενούμενης ομάδας. ØΣτους ανωτέρω χώρους όπου θα παρευρίσκονται οι επίσημοι της φιλοξενούμενης ομάδας θα ευρίσκονται πέραν της ιδιωτικής ασφάλειας και αστυνομικές δυνάμεις. Οι θύρες του Γηπέδου του Παναιτωλικού να ανοίξουν την 17.30΄ ώρα του Σαββάτου 10.1.2026. Να αποκλεισθεί η πρόσβαση στο γήπεδο όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή δεν κατέχουν εισιτήρια και προσέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση μη τηρώντας τα μέτρα που αποφασίσθηκαν σύμφωνα με το από 30.12.2025 Πρακτικό Σύσκεψης, καθώς και την υπ’ αριθ. ΓΓΑ/168 από 7/1/2026 απόφαση κ. Αναπλ. Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία απαγορεύθηκε η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., κατά τη διεξαγωγή του εν θέματι ποδοσφαιρικού αγώνα, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Απαγορεύεται η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές, καθώς και η διάθεση από τα κυλικεία της αθλητικής εγκατάστασης στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, ποτών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς, σε γυάλινες, μεταλλικές κτλ. συσκευασίες, πλην πλαστικών και χάρτινων κυπέλλων, σύμφωνα με τον Κανονισμό γηπέδων και ασφαλείας και προστασίας των αγώνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο φιλάθλου που φέρει πανό ή πλακάτ με προκλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, ή φέρει διακριτικά της φιλοξενούμενης ομάδος Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. (κασκόλ, πανό κ.λ.π.). Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό που περιέχουν υβριστικό, ρατσιστικό ή σεξιστικό περιεχόμενο, θα έχουν ισχύ οι κυρώσεις της παρ. 6Α του άρθρου 41Δ του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 14 του ν. 5085/2024. Με ευθύνη της οικείας διοργανώτριας αρχής να ενημερωθούν από τα μεγάφωνα οι φίλαθλοι πριν από την έναρξη της αθλητικής συνάντησης για την ύπαρξη και λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας. Οι Π.Α.Ε. Παναιτωλικός και Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., να γνωστοποιήσουν έγκαιρα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) gga.adakarnanias@astynomia.gr, επιπρόσθετα στοιχεία για: α. Ξενοδοχεία διαμονής των αποστολών των δύο ομάδων, ώρα αναχώρησης τους από αυτά, καθώς και τους υπευθύνους των αποστολών (ονοματεπώνυμα – κινητό τηλέφωνο), την ημέρα του αγώνα, προκειμένου διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις και μέσα για τη συνοδεία τους και καθορισθεί το δρομολόγιο μετάβασής τους στην Αθλητική εγκατάσταση. β. Τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των εκπροσώπων –υπευθύνων τους, οι οποίοι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, να βρίσκονται στην Αθλητική εγκατάσταση και να τελούν σε άμεση επικοινωνία με τον επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων, προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων βίας. Με μέριμνα της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός: -Επισημαίνεται ότι τα καθήκοντα του προσωπικού ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) προβλέπονται στο άρθρο 41Δ, παρ. 12 & 13 του ν. 2725/1999 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» και από τις διατάξεις του άρθρου 14.7.2 εδ. λα΄ της υπ’ αρίθ. 38404 της 18/26.8.2009 απόφασης Υπουργών Εσωτερικών – Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού (Φ.Ε.Κ. 1780, τ.Β΄) «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας των Αθλητικών Εκδηλώσεων» και συγκεκριμένα: i. Ο έλεγχος για λόγους ασφαλείας, των προσερχόμενων θεατών στην αθλητική εγκατάσταση εν όψει αθλητικής εκδήλωσης γίνεται με σωματική έρευνα από μέλος του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας του ιδίου φύλου με τον θεατή. Υποχρεωτικός σωματικός έλεγχος πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία, προσωπικό της οποίας παρίσταται στις θύρες εισόδου της αθλητικής εγκατάστασης ή καλούνται ειδικά προς τούτο. Σε περίπτωση που προσερχόμενος θεατής, αρνηθεί τον σωματικό έλεγχο, η αστυνομική αρχή ή το ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας, εφόσον έχει προηγηθεί άρνηση ελέγχου του από την αστυνομική αρχή κατά περίπτωση, δικαιούται να απαγορεύσει την είσοδό του, στην αθλητική εγκατάσταση. ii. Στα καθήκοντα του προσωπικού ασφαλείας περιλαμβάνεται και το προβλεπόμενο από την παράγραφο 1 του άρθρου 275 Κ.Π.Δ., δικαίωμα να συλλαμβάνουν τους δράστες πράξεων βίας στις περιπτώσεις αυτόφωρων αδικημάτων και να τους παραδίδουν αμέσως στην παριστάμενη Αστυνομική Αρχή. γ. Να εξασφαλιστεί η παρουσία ασθενοφόρου ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος στο γήπεδο. Κατά την προσέλευση της φιλοξενούμενης ομάδας στο γήπεδο του Παναιτωλικού θα παρευρίσκονται μέλη της Διοίκησης της Π.Α.Ε. Παναιτωλικού σε καίρια σημεία, για την διευκόλυνση του έργου της Αστυνομίας. Αμφότερες οι διαγωνιζόμενες Π.Α.Ε., να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους των, με κάθε πρόσφορο μέσο, το περιεχόμενο της παρούσας απόφασης. Με μέριμνα της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός να καθαρισθεί ο χώρος του γηπέδου μέχρι την προηγούμενη ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, από τυχόν πέτρες, ξύλα και λοιπά αντικείμενα από τα οποία μπορεί να προκληθεί σωματική βλάβη ή κάκωση της υγείας ανθρώπων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον περιβάλλοντα χώρο, όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες ανακατασκευής της μικρής κερκίδας του γηπέδου και διαμόρφωσης του μουσείου του γηπέδου. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του αριθ. 41Γ, των παρ. 3 και 9 του αριθ. 41Δ και του αριθ. 41Ζ του ν. 2725/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει και με ν. 4049/2012 «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις», τον ν. 4326/2015 «Περί επειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό» και τον ν. 5085/2024 «Κύρωση της από 11.12.2023 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» (Α΄ 203) – Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού». Η ισχύς της απόφασης, ισχύει από τη δημοσίευσή της. Παράλληλα, στη δημοσιότητα δόθηκαν και απόφαση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Προβλέπει: α. Την απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων, από 15.30΄ ώρα έως 22.30΄ του Σαββάτου 10.1.2026, στις οδούς: Δ. Σταϊκου (στο τμήμα από την συμβολή της με την οδό Προυσιωτίσσης έως διασταύρωση αυτής με οδό Ι. Ρίτσου), Νικηταρά, Προυσιωτίσσης (σε όλο το μήκος της), Βλαχοπούλου (από Καψάλη έως Ιπποκράτους), Πλατείας Παναιτωλικού, χώρος διασταύρωσης οδών Βλοχού και Αχελώου και β. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλες τις ανωτέρω οδούς, σε όλο το μήκος της οδού Αχελώου, καθώς και στην οδό Καζαντζάκη με κατεύθυνση από Διαμαντή προς Αχελώου, από 16.30΄ ώρα έως 22.30΄ ώρα του Σαββάτου 10.1.2026 για να διεξαχθεί με ασφάλεια ο προαναφερόμενος ποδοσφαιρικός αγώνας. ØΤα χρονικά διαστήματα, των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων & διακοπή της κυκλοφορίας), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, στα προκαθορισμένα σημεία, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του Επικεφαλής των μέτρων τροχαίας. ØΈναρξη ισχύος της παρούσης από 15.30΄ ώρα του Σαββάτου 10.1.2026. ØΟι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 5209/2025 (ΦΕΚ-Α 100/13.06.2025) «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και άλλες διατάξεις». ØΗ εκτέλεση της παρούσας ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου.

Σε πρώτο πλάνο έχει μπει εδώ και αρκετό καιρό το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με την, αναμενόμενη, δημιουργία του NBA Europe, αλλά και την υπάρχουσα Euroleague. Με αυτό ασχολήθηκε και η ιστοσελίδα «Basket News», που επικαλείται δικές της πληροφορίες, σημειώνοντας πως ομάδες που αγωνίζονται στην Euroleague αλλά δεν είναι μέτοχοι του συνεταιρισμού, ετοιμάζονται να κάνουν τη δική τους «κίνηση». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η Dubai BC, η Χάποελ Τελ Αβίβ, η Βαλένθια, η Μονακό, η Παρτίζαν, ο Ερυθρός Αστέρας και η Βίρτους Μπολόνια, ετοιμάζονται να ενωθούν κάτω από έναν οργανισμό με στόχο αφενός ενεργότερο ρόλο στη λήψη αποφάσεων για τη διοργάνωση και αφετέρου μεγαλύτερο οικονομικό όφελος. Επίσης σημειώνεται πως η Παρί δεν συμπεριλαμβάνεται στον οργανισμό, καθώς αποσκοπεί να γίνει μέτοχος στη θέση της Βιλερμπάν, η οποία αναμένεται να αποχωρήσει. Ωστόσο, δεν σταματά εκεί το δημοσίευμα, αφού σημειώνουν πως έχουν γίνει επαφές και με ομάδες που δεν αγωνίζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Euroleague. Όπως προσθέτουν, εμπλοκή σε αυτό το πρότζεκτ έχει ήδη η Χάποελ Ιερουσαλήμ, ενώ «κοντά στην ένταξη τους βρίσκονται και άλλες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, η Μπεσίκτας και η Νάπολι», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσιεύμα. Επίσης, προσθέτουν: «Η Euroleague στοχεύει επίσης να επεκταθεί σε 24 ομάδες από την επόμενη σεζόν, σε μορφή περιφέρειας. Αυτό θα μείωνε ελαφρώς τον αριθμό των αγώνων που παίζει η κάθε ομάδα, ενώ παράλληλα θα αύξανε τον συνολικό αριθμό των αγώνων της διοργάνωσης, σε μια δομή που θα μπορούσε να αποφέρει περισσότερα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Σύμφωνα με πηγές, η Euroleague θέλει να κρατάει δύο θέσεις κάθε χρόνο, για ομάδες που προέρχονται από το Eurocup. Η απειλή μιας εναλλακτικής Λίγκας: Εάν η Euroleague δεν καταλήξει σε συμφωνία με αυτό το νέο σχήμα, οι πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα αυτές οι ομάδες να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους, είτε να ενταχθούν σε άλλες λίγκες, είτε να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτάθλημα. Προς το παρόν, αυτό είναι ένα ακόμα υποθετικό σενάριο, επειδή η προτεραιότητα της κοινοπραξίας είναι να προχωρήσει με τη Euroleague. Αλλά με τη δυνητική συρρίκνωση του καταλόγου των μετόχων, και με το μέγεθος και τη δύναμη αυτού του νέου ομίλου, θα μπορούσε να έχει πραγματική διαπραγματευτική ισχύ όταν ξεκινήσουν οι συνομιλίες».

Νέος οργανισμός από τους μη-μετόχους της EuroLeague αναμένεται να συσταθεί, σύμφωνα με το Basketnews. Ενώ στις ομάδες που πρόκειται να τον δημιουργήσουν εμπλέκεται και ο ΠΑΟΚ.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς μίλησε στο Man to Man Powered by Stoiximan για τη σπουδαία καριέρα του, την πορεία σε όλα τα πόστα στον ΠΑΟΚ και τις διαφορές του μπάσκετ από την εποχή του στο σήμερα. Ο παλαίμαχος γκαρντ θυμήθηκε το ξεκίνημά του στο Βελιγράδι, τη μετακόμισή του στη Θεσσαλονίκη και το ποιος κερδίζει από το «καρδιά ή μυαλό;» στο μπάσκετ. Ο άλλοτε αρχηγός, προπονητής και πρόεδρος του Δικέφαλου αναπόλησε τα ντέρμπι με τον Άρη στα οποία «είχε οπαδούς και των δύο ομάδων που… άλλαζαν τσιγάρα μεταξύ τους!», τη σχέση του τόσο με τον αγαπημένο συμπαίκτη του, Τζον Κόρφα και τον αείμνηστο – και «πάντα αφεντικό» – κόουτς Ντούσαν Ίβκοβιτς. Μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στο επιτυχημένο podcast της Stoiximan GBL: Για το ξεκίνημά του στο Βελιγράδι και μετεγγραφή στον ΠΑΟΚ το 1988: «Στο μπάσκετ με τράβηξε ο πατέρας μου που ήταν μπασκετμπολίστας και ο ενθουσιασμός, στην πρώτη οργανωμένη προπόνηση, από το ήχο “σσσς” που κάνει η μπάλα στο διχτάκι. Η γενιά μου δεν είχε τη σκέψη ότι θα γίνει επάγγελμα… Στο τοπικό γήπεδο, όπου δεν έπαιζαν επαγγελματίες, εκείνα τα μονά ήταν πιο δύσκολα και ήταν ντροπή να ζητήσεις φάουλ! Εκείνο το παιδί ονειρευόταν Ολυμπιακούς Αγώνες και κύπελλα, αλλά όχι για οικονομικό κέρδος… Ο ΠΑΟΚ ήταν διαίσθηση ότι αυτό πρέπει να κάνω». Για τα μαθήματα της ήττας και το βιβλίο του «Η δύναμη της ήττας»: «Η ίδια η ήττα σε αναγκάζει να τη δεις από διαφορετικές προσεγγίσεις. Ή θα τα παρατήσεις ή θα συνεχίσεις. Η αποτυχία σού δείχνει τα λάθη και τι πρέπει να αλλάξεις. Την ήττα δεν πρέπει να τη φοβόμαστε και είναι απαραίτητη διαδικασία προς την επιτυχία… Το βιβλίο δεν είναι αυτοβιογραφία και είναι πιο δύσκολο οι λέξεις σε μία σελίδα παρά να σκοράρεις!». Για τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία και το ότι δεν έπαιξε στην Εθνική: «Το 1991 είχα τους γονείς και την αδερφή μου εκεί και όπως όλοι από το εξωτερικό προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε, με πίκρα ότι δεν μπορείς να κάνεις και να αποδεχτείς τα γεγονότα. Πολλές οικογένειας από την Ελλάδα βοήθησαν και φιλοξενούσαν παιδιά… Για την Εθνική δεν έχω απωθημένο. Δεν έχω γενικά απωθημένα. Έχω μάθει να αποδέχομαι τις καταστάσεις που δεν μπορώ να ελέγξω και προχωράω». Για την αποχώρηση σε ηλικία 34 ετών: «Δεν μπορούσα να συνεχίσω να παίζω με τον τρόπο που θέλω, που όμως είναι εγωιστικό και λάθος! Το εγώ δεν είναι πάντα φίλος σου. Να είναι συνεργάτης, αλλά να μη σου λέει τι θα κάνεις… Μιλώ με παίκτες στο τέλος της καριέρας τους, που πονάνε τα πόδια τους και τούς λέω “άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού, βρες διαφορετικό ρόλο, να τρέχεις λιγότερο και μη σταματάς μέχρι κάποιος να σε πληρώνει να αγωνίζεσαι!”». Για τον χαμένο ημιτελικό του F4 του 1993 με τη Μπενετόν: «Χάθηκε γιατί σε αυτά τα ματς κερδίζει εκείνος με τις μεγάλες φάσεις, τα μεγάλα σουτ. Η Μπένετον το έκανε, εμείς όχι… Μετά έγιναν μεγάλες αλλαγές στον ΠΑΟΚ και την επόμενη χρονιά κατακτήσαμε το Κόρατς. Κάθε αποτυχία, αν τη χρησιμοποιήσεις σωστά, θα σε οδηγήσει κάπου καλύτερα». Για την ψυχολογία του σουτέρ: «Πάντα πρέπει να το βλέπεις ότι και μετά από δέκα άστοχα, θα πετύχω το επόμενο. Κάθε φορά που σκέφτεσαι αν πρέπει να κάνεις το σουτ, το χάνεις… Το σουτ είναι ένστικτο, δεν θέλει σκέψη. Για το νικητήριο σουτ δεν πρέπει να φοβάσαι να πάρεις την ευθύνη, να μην σε ενδιαφέρει τι θα πουν μετά, όταν θα το χάσεις». Για αν θα χωρούσε στην ίδια πεντάδα με τον Νίκο Γκάλη και το Νο7 στην οροφή του PAOK Sports Hall: «Βέβαια. Θα ήταν δύσκολη η δουλειά του προπονητή, αλλά θα ήταν δικό του πρόβλημα!»… Η φανέλα εκεί ψηλά είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή ομαδικού σπορ. Δεν το πίστευα μέχρι να το ζήσω». Για τη συνεργασία με τους κόουτς Ίβκοβιτς και Ιωαννίδη: «Στο τελευταίο τάιμ άουτ σε ματς με τον Άρη, ο “Ντούντα”δίνει εντολή να πάει η μπάλα από τον Μπουντούρη στον Μπάρλοου. Λέω, “αν δεν γίνει, να την πάρω εγώ;”. Δεν απαντάει. Παίρνω μπάλα, βάζω το νικητήριο καλάθι, πάμε αποδυτήρια μετά τους πανηγυρισμούς και μου κάνει επίθεση: “Άλλο είπα εγώ! Ποιος νομίζεις ότι είσαι;” Ήθελε να δείξει ποιος είναι το αφεντικό, άσχετα τι πίστευε…Ο Ιωαννίδης στην ΑΕΚ ήταν δύσκολος. Δεν είχε… μαλακώσει. Πήγαινε στην Αμερική, τους άκουγε, αλλά μέσα του έλεγε… “σιγά μην ξέρουν αυτοί τι τους γίνεται!”. Με την ΑΕΚ μπορεί και να κάναμε τη μεγαλύτερη έκπληξη στην Ευρωλίγκα, φτάνοντας στον τελικό του 1998». Για τη θέση του προπονητή και του προέδρου στον ΠΑΟΚ: «Κάθε δραστηριότητα μετά την καριέρα μου ως παίκτης ήταν κάτι τύπο… “έλα να βοηθήσεις”. Η ομάδα είχε βγει από καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και με το “έλα να βοηθήσεις” κάθισα πέντε χρόνια στον πάγκο και οκτώ ως παράγοντας. Έτσι, συμπλήρωσα καμιά τριανταριά χρόνια στον ΠΑΟΚ». Για το «νέο», σύγχρονο μπάσκετ: «Το άθλημα άλλαξε. Παλιά ήταν η ισχυρή άποψη και οι αξίες του προπονητή. Η επικοινωνία με τον παίκτη άλλαξε πλέον και ο αθλητής έχουν περισσότερα δικαιώματα, μπορεί να πει “φεύγω” και σε τρεις μέρες βρίσκει ομάδα. Οι “στρατιωτικοί” κόουτς πέρασαν… Πλέον ο παίκτης πρέπει να είναι αθλητής. Στην εποχή μου έπαιζες και με λίγο… κοιλίτσα! Αν σε αυτό βάλεις και το ταλέντο, πας στο ΝΒΑ». Για τη Stoiximan GBL και την αγωνιστική άνοδο των ομάδων της Θεσσαλονίκης: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είχε πάντα μπασκετικό επίπεδο… Από τη Θεσσαλονίκη δεν έλειπε ποτέ η μπασκετική τεχνογνωσία και τώρα δημιουργούνται συνθήκες και στις δύο ομάδες να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Φαίνεται ότι δημιουργείται διαφορετική κατάσταση με ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή και θα αυξηθεί περισσότερο το ενδιαφέρον».

Ο Λούκα Ιβανούσετς το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν συμμετέχει στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, καθώς υποφέρει από ένα θέμα στο δάχτυλο του ποδιού του. Πιο συγκεκριμένα έχει μια φλεγμονή ή αλλιώς το athlete’s foot, όπως ονομάζεται τα τελευταία χρόνια. Ουσιαστικά πρόκειται για μια φλεγμονή που ανοίγει μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος του εκάστοτε αθλητή και είναι αρκετά επίπονο. Άξιο αναφοράς είναι πως ο Κροάτης δεν μπορούσε ούτε παπούτσι να φορέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πάντως, η θεραπεία του συνεχίζεται και ήδη έχει αρχίσει να παρουσιάζει κάποια βελτίωση.

Τον Ήφαιστο Φλώρινας θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, στην 1η αγωνιστική της Γ’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Βόλεϊ ανδρών. Ο Δικέφαλος θα αγωνιστεί την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου σε μονό εκτός έδρας αγώνα νοκ-άουτ, με στόχο την πρόκριση στην προημιτελική φάση. Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια: Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Παναθηναϊκός Α.Ο. Α.Π.Σ. Ήφαιστος Φλώρινας – Π.Α.Ο.Κ. Χ.Α.Ν.Θ. – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός – Ο.Φ.Η. Α.Ο. Φλοίσβος Members Paron – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ Νικητής αγώνα Γ.Ε. Αλεξανδρόπουλης/Ά.Σ. Άρης – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων Ν.Γ.Σ.Θ. Ηρακλής New Pallet – Γ.Σ. Πανιώνιος Α.Σ. Πανερυθραϊκός – Α.Ο. Καλαμάτα 80 Affidea

Στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 8/1 η κλήρωση της 1ης αγωνιστικής της Γ’ Φάσης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 21 Ιανουαρίου 2026. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ ο Δικέφαλος θα κοντραριστεί με τον Άρη εκτός έδρας. Τα ζευγάρια: Ο.Φ.Η. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. Α.Ο. Ηλυσιακός – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων Α.Σ. Άρης – Π.Α.Ο.Κ. F&U Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil – Α.Ο. Θήρας Α.Σ.Π. Θέτις – Πανιώνιος Betsson Φοίνικας Αλεξανδρούπολης – Α.Ε.Κ. Α.Σ. Μακεδόνες – Ζ.Α.Ο.Ν. Α.Ο.Ν. Αμαζόνες – Παναθηναϊκός Α.Ο.

Πρόστιμο από τo Πρωτοβάθμιο Μονομελές Όργανο της Super Leaguue ήρθε για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα οι «ασπρόμαυροι» για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τιμωρήθηκαν συνολικά με 1.000 ευρώ. Αναλυτικά η απόφαση: ΠΡΟΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ τη χρηματική ποινή των χιλίων (1.000,00) ευρώ (παράβαση άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και Η Αθλητική Δικαστής Ο Γραμματέας Μαρία Σκολαρίκη Στυλιανός Βασιλειάδης

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σήμερα στο γήπεδο, προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου περιμένει επιστροφές, αφού αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο οι Πέλκας-Ντεσπόντοφ θα προπονηθούν με την υπόλοιπη ομάδα. Όσον αφορά τους Ιβανούσετς και Λόβρεν, δείχνουν πως θα χρειαστούν ακόμα λίγο χρόνο προκειμένου να αποθεραπευτούν, ενώ Μύθου και Τσιφτσής δεν έχουν τραυματισμό, αλλά ίωση.

Για τον δεύτερο αγώνα της φάσης των «32» του CEV Challenge Cup, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 18:30, στο PAOK Sports Arena, τον Παφιακό. Ο Δικέφαλος μετά την σπουδαία νίκη του με 2-3 στου Ρέντη επί του ΟΣΦΠ, επιστρέφει στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θέλοντας να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Το σύνολο του Βαλάντη Μαμάη υποδέχεται τον Παφιακό με «προίκα» τη νίκη με 1-3 στον πρώτο αγώνα, και χρειάζεται μόλις δύο σετ για να πάρει την πρόκριση. Απέναντί του, ο Παφιακός, ο οποίος μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ πέτυχε δύο σερί νίκες στο κυπριακό πρωτάθλημα και βρίσκεται μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα με 24 βαθμούς σε 9 αγώνες. Οι τιμές είναι οι εξής: Γενική είσοδος: 5€ Για το παιχνίδι κόντρα στον Παφιακό, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βαλάντης Μαμάης, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr: «Κάθε ευρωπαϊκός αγώνας έχει τη δική του ιδιαιτερότητα, όπως και ο αυριανός επαναληπτικός με την Πάφο. Παρά το θετικό αποτέλεσμα στην Κύπρο, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν τελικό. Κρίνεται η πρόκριση, την οποία θέλουμε πάρα πολύ. Περιμένουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, να έρθει στο γήπεδο και να μας στηρίξει με τη φωνή και την ενέργειά του, γιατί η παρουσία του πάντα κάνει τη διαφορά». Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2025 Φάση των «32» 2ος αγώνας, CEV Challenge Cup PAOK Sports Arena 18:30, ΠΑΟΚ-Παφιακός

Για την εμφάνιση του Δημήτρη Μοναστηρλή στο ματς με τον Ατρόμητο μίλησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Μλάντεν Φούρτουλα. Αναλυτικά: «Χαιρόμαστε όταν βλέπουμε Ελληνόπουλα στην ομάδα να ανταποκρίνονται. Χάρηκα για τον Μοναστηρλή χθες. Έπαιξε άνετα, έκανε μια πολύ ωραία απόκρουση και έδωσε την πρόκριση με την απόκρουση στο πέναλτι. Δεν είχε πολλή δουλειά, αλλά έδειξε ψυχραιμία, άνεση και είχε φοβερά δουλεμένο κορμί. Δεν θα τον έβαζα με τον Παναιτωλικό, για να μην ρισκάρω, αν είναι έτοιμος ο Τσιφτσής, σιγά σιγά θα πάρει τις ευκαιρίες του. Έχει πολύ μέλλον». Για το πότε καθιερώθηκε: «Στην Παρτιζάν έπαιξα βασικός στα 17 μου. Είναι ευχής έργον να σου δοθεί η ευκαιρία την κατάλληλη ώρα. Είναι δύσκολο όταν μπαίνεις σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, κάθε λάθος που κάνεις μετρά. Για το πώς βλέπει τον ΠΑΟΚ: «Βλέπω ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και μετά ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα. Χθες είχε πολλές ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ, ειδικά ο Κωνσταντέλιας ήταν πολύ άτυχος. Τον λατρεύω αυτόν τον παίκτη».

Διαβάστε όσα γράφουν τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα κεντρικά θέματα του ελληνικού Τύπου με ένα κλικ ΕΔΩ.